شنبه ۰۵ فروردین ۱۳۹۶

تبلیغات

اختصاصی دانش روز:

چه عواملی موجب کمبود ویتامین A می شوند؟

danesheroz1 شهریور ۴, ۱۳۹۲ ۰
چه عواملی موجب کمبود ویتامین A می شوند؟

دانش روز: در دوران رشد کودکی و نوجوانی به علت افزایش سرعت رشد نیاز به ویتامین A افزایش می یابد

به گزارش دانش روز،  در دوران بارداری و شیر دهی نیز در صورتی که دریافت ویتامین A کافی نباشد کمبود ویتامین A به سرعت ظاهر می شوند.
– مصرف ناکافی منابع غذائی ویتامین A: در صورتی که در برنامه غذادی روزانه از منابع غذائی ویتامین A در غذاهای حیوانی و پیش ساز ویتامین A ( بتاکاروتن) که در سبزیها و میوه های سبز، زرد، و نارنجی وجود دارد استفاده نشود بدن با کمبود ویتامین A مواجه می شود.
– ابتلا مکرر به بیماریهای عفونی و انگلی: بیماریهای عفونی و انگلی موجب بی اشتهایی شده و به این دلیل دریافت مواد مغذی از جمله ویتامین A کاهش می یابد. بنابراین کودکان و دانش آموزانی که به طور مکرر دچار بیماریهای عفونی می شوند در معرض کمبود ویتامین A قرار دارند.

چه افرادی در معرض خطر کمبود ویتامین A قرار دارند؟

– کودکان ۶ ماهه تا ۶ ساله : زیرا با توجه به رشد سریع نیاز آنان به ویتامین A افزایش یافته و از سوی دیگر به دلیل ابتلا به بیماریهای عفونی و کاهش اشتها میزان دریافت و جذب ویتامینA در آنان کاهش می یابد.
– کودکان و دانش آموزان مبتلا به سوء تغذیه و یا بیماریهای عفونی مثل اسهال و سرخک
– شیرخواران مادران مبتلا به کمبود ویتامین A
– افراد ساکن در مناطق کمبود ویتامین A
– نوزادان با وزن کمتر از ۲۵۰۰ گرم
– کودکان و دانش آموزان کم درآمد
– مادران باردار و شیرده

منابع ویتامین A :

منابع حیوانی:

– روغن کبد ماهی که غنی ترین منبع ویتامین A است و معمولا به صورت داروئی مصرف می شود.
– جگر حیوانات مثل گاو، گوساله ، گوسفند، و مرغ منبع خوب ویتامین A محسوب می شوند.
– کره ، پنیر، شیر، زرده تخم مرغ که منبع متوسط هستند.

منابع گیاهی :

– سبزی های برگی شکل سبز تیره مثل اسفناج ، برگ چغندر، برگهای تیره رنگ کاهو .
– سبزی های زرد و نارنجی مثل هویج، کدو حلوائی و فلفل قرمز.
– میوه های زرد و نارنجی مثل طالبی ، زردآلو ، انبه، خرمالو، هلو، آلو، انگور، موز، خربزه، طالبی و نارنگی.

دانشجوی پرستاری: مهران رضایی

دوشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۴
کد خبر : 54445
بازدیدها: 210

پاسخی بگذارید »