دوشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۵

تبلیغات

پزشکی به نام خرمالو!

danesheroz1 آبان ۹, ۱۳۹۲ ۰
پزشکی به نام خرمالو!

دانش روز: خرمالو دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین های C ، B3 ، B2 و B1 است، در ضمن این میوه دارای مواد معدنی ضروری برای بدن مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر و پتاسیم و مقداری نیز سلولز است

 به گزارش دانش روز، خرمالو سرشار از آب و بتاکاروتن است، چنانچه این ویتامین به مقدار کافی به بدن نرسد، نه تنها قدرت بینایی کم می‌شود بلکه باعث خشن شدن پوست و شکننده شدن ناخن و موها و افت در میزان هوش و سلامت بدن می‌شود. بخش گوشتی این میوه محتوی مقدار زیادی فیبر، مواد آنتی‌اکسیدانی همچون تانن، فنول، لیکوپن، لوتئین، مواد قندی، پکتین و اسید است. عمده‌ترین اسیدهایی که در این میوه وجود دارد، اسید ‌مالیک و اسید تارتاریک و اسید سیتریک است.

خرمالو به دلیل دارا بودن مواد معدنی، برای رشد و نمو بسیار مفید شناخته شده است و آهن موجود در آن عنصر اصلی خونسازی و پتاسیم موجود در آن اشتهاآور و شست و شو دهنده کلیه و کبد است، با وجود عناصری همچون پتاسیم و منیزیم در این میوه، خرمالو کلسترول بد و فشار خون را نیز کاهش می‌دهد به همین دلیل این میوه برای سلامتی بیماران قلبی و افراد دارای چربی و فشار خون بالا بسیار مفید است. از طرفی به دلیل دارا بودن پکتین که یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است، باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود.

اگر خرمالو به خوبی رسیده باشد، برای کودکان  نیز میوه ای مفید محسوب می شود و در رشد و نمو آنها مؤثر است. در ضمن خرمالو میوه اشتها آوری است. موادقندی خرمالو شامل لوولز و گلوکز است و با آن که مقدار آن ۲۰ درصد است، برای مبتلایان به بیماری قند ، زیان بخش نیست.خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی های خون می شود.

اسیدهای موجود در خرمالو عبارتند از: اسید مالیک، اسید سیتریک و اسید تارتاریک. سلولز موجود در خرمالو به طور نسبی کم است و از این نظر هضم آن آسان تر می باشد.

همچنین می توان از آب خرمالو برای درمان زخم ها استفاده کرد. همچنین این میوه برای آفت دهان‌ و گلودرد بسیار مفید است. مصرف این میوه با ارزش به همه شما توصیه می شود.

برخی از خواص خرمالو به شرح زیر می باشد :

۱٫     طبع خرمالو گرم و تر است.
۲٫     میوه نارس خرمالو باعث کاهش فشار خون می‌شود.
۳٫     خرمالو باعث تقویت معده می شود.
۴٫     خرمالو قابض است و نرم کننده سینه می باشد.
۵٫     خرمالو آرام کننده ی سکسکه است.
۶٫     خرمالو بندآورنده ی خون‌ریزی است.
۷٫     خرمالو ورم و التهاب بواسیر را فرو می‌نشاند.
۸٫     خرمالو داروی مؤثری برای تیفوس و تیفوئید است باید از جوشانده ی کاسبرگ‌های زیرگل و دم گل استفاده شود.
۹٫     دم کرده گل آن مقوی معده است.
۱۰٫  جوشانده ی برگ‌های آن برای سرفه مفید است.
۱۱٫  از کوبیده دانه خرمالو بصورت گرد می‌توان سنگ مثانه و کلیه را دفع کرد بدین صورت که دانه را کمی حرارت داده سپس خرد نموده مانند قهوه دم کرده میل شود.
۱۲٫  خرمالو سرشار از ویتامین‌های A ، B‌ و C می‌باشد.
۱۳٫  کوبیده ی هسته خرمالو را با روغن منداب مخلوط کرده در یک بطری ریخته سر آن را محکم ببندید و در آب جوش به مدت یک ساعت جوشانده، سپس از این روغن می‌توان برای دردهای کمر، مفاصل و نقرس استفاده نمود و همچنین از پودر دانه ی آن که با حرارت بو داده شده است مانند قهوه دم کرده میل شود.
۱۴٫  به خاطر حضور ویتامین ‌A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده مفید است.
۱۵٫  خرمالوی کاملاً رسیده یک میوه خوب برای کودکان می‌باشد به جهت رشد و نمو آنها بسیار سودمند می‌باشد.
۱۶٫  اگر در فواصل غذا خرمالو خورده شود موجب باز شدن اشتها می‌شود.
۱۷٫  وجود تانن در خرمالو امکان دارد که باعث یبوست شود.
۱۸٫  برای درمان اسهال خونی ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم میوه رسیده خرمالو را صبح ناشتا میل نمایید.
۱۹٫  زیاد کننده نور چشم است.

منبع:مفاآنلاین

پنجشنبه ۹ آبان ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۲
کد خبر : 71063
بازدیدها: 343

پاسخی بگذارید »