یکشنبه ۰۳ بهمن ۱۳۹۵

تبلیغات

همه چیز درباره خیار

danesheroz1 تیر ۱۱, ۱۳۹۲ ۰
همه چیز درباره خیار

دانش روز: خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند

 به گزارش دانش روز، خیار از آن دسته میوه هایی است که پیامبر گرامی اسلام از آن تناول فرموده و خوردن آن را با کمی نمک توصیه می فرمودند.
خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه ی خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است.

برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک یا بزرگ باشد.
در کتاب های علمی قدیمی اسم عربی خیار، قثه است. قثا خیار چنبر است که در گذشته به آن «خیارزه» می گفتند. خیار چنبر در قدیم نام میوه دیگری بوده که در حال حاضر عطاران و دارو فروشان آن را فلوس می نامند و از مسهل های بسیار مفید و مشهور است و درخت آن به بزرگی درخت گردو است که در هندوستان می روید.

 خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد، اگر ناشی از غلبه صفرا باشد، مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی وکم خوابی مفید است. خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
خوردن مغز خیار، درمان خوبی برای یرقان است.
یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است. اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از ۲۴ ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.
اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند.
خیار سالادی را رنده کنید و آن را با سکنجبین عسلی خوب مخلوط کنید. یک پذیریی بسیار خوشمزه برای فصل تابستان است که عطش و تشنگی را به سرعت بر طرف می کند.

سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است :

۱) حل کننده اورات و اسید اوریک است، بنابراین برای درمان بیماری نقرس مفید است.
۲) ادرار آور است و برای رفع
سوزش ادرار مفید است.

۳) خون را تصفیه می کند.

۴) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.

۵) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می کند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.

۶) خیار عطش را تسکین می دهد.

۷) خیار ملین است.
خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.

۸) اگر خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید،
چین و چروک های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.

۹) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.

۱۰) آب خیار چنبر را به صورت بمالید، صورت را نرم و لطیف و شفاف می کند. خوردن زیاد خیار چنبر می تواند ایجاد نوعی تب نماید.
۱۱) گوشت و مغز خیار را له کنید و به صورت ماسک روی صورت بگذارید. برای جوشهای همراه با خارش و سوزش و همچنین برای ترک خوردگی پوست مفید است و باعث شفافیت پوست می شود.
۱۲)  پوست خیارهای بزرگ و کاملاً رسیده را بکنید و به صورت پهن کنید و پس از یک ساعت بردارید و بعد صورتتان را با کرم مناسب چرب کنید، درهم رفتگی یا چین و چروک پوست صورت را برطرف می کند.

مضرات :
اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.

خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانی که نمی توانند خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.
مصلح خیار بوته ای: نمک، رازیانه، زنیان، مویز، عسل، زیره، پوست کندن
مصلح خیار چنبر: مصطکی و انیسون
تذکر : خیار رسیده باید به اندازه یک سوم خربزه بزرگ شود و بعد خورده شود  در غیر این صورت خوردن خیار به صورت کال مانند خوردن هر میوه کال باعث سوء هاضمه و بزدلی می شود و ترسویی می آورد.

منبع : سایت رسمی دکتر حسین رواز

سه شنبه ۱۱ تیر ۱۳۹۲ - ۲۳:۰۸
کد خبر : 33988
بازدیدها: 192

پاسخی بگذارید »