پنجشنبه ۳۰ دی ۱۳۹۵

تبلیغات

منشأ نام میوه کیوی

danesheroz1 مرداد ۲۴, ۱۳۹۲ ۰
منشأ نام میوه کیوی

دانش روز: کیوی میوه ای است تخم مرغی شکل و به اندازه یک تخم مرغ بزرگ با پوستی کرکی و قهوه ای رنگ و گوشته سبز رنگ.

 

به گزارش دانش روز، این میوه بومی کشور چین بوده، خاستگاه آن مناطق جنوبی چین است و در واقع می توان آن را میوه ملی چین دانست. درختان کیوی نخستین بار توسط یک کشاورز ساده در جنوب چین کشف شده و سپس این کشور اقدام به تکثیر و تجارت این محصول نمود.

کیوی سبز

در حال حاضر و بر اساس اطلاعات FAO بیشترین صادرکنندگان این محصول به سایر کشورهای جهان عبارتند از: نیوزلند، ایتالیا، فرانسه، شیلی و یونان. البته ایران نیز بنابر آمار سال ۲۰۰۷ با صادرات سالیانه ۲۰ تن، مقام هفتم را در فهرست صادرکنندگان به خود اختصاص داده است.

میوه کیوی بر روی درخت

  • نام کیوی از کجا آمده است؟

کشور نیوزلند در سده ۱۹۰۰ این محصول را از چین وارد و سپس اقدام به تکثیر آن کرد. در دهه۱۹۵۰ این کشور صادرات خود به اروپا را رسماً آغاز نمود. اما در آن زمان مسئله ای که ذهن صادرکنندگان را به خود مشغول کرده بود، نام این میوه بود که چینی ها آن را Chinese Gooseberry (خارتوت چینی یا انگور فرنگی چینی) گذاشته بودند و بیم آن می رفت این نام مانع از تبلیغات خوب این کالا در کشورهای اروپایی شود.

خارتوت یا انگور فرنگی


در همین بین شرکت Turners & Growers به عنوان اولین صادر کننده این محصول به اروپا با ابتکاری جالب، نام میوه کیوی (Kiwi Fruit) را با الهام از پرندهای به همین نام پیشنهاد کرد و این نام با استقبال مواجه شد.

  • پرنده ای به نام کیوی

قبل از اینکه میوه ای با این نام در جهان شناخته شده باشد، کیوی نام پرنده ای از پرندگان بومی نیوزلند بود. این پرنده بدنی کرکی و قهوه ای رنگ دارد و قادر به پرواز نیست. زیستگاه آن کشور نیوزلند بوده و در فرهنگ و ادبیات این کشور بسیار مهم تلقی می شود تا جایی که تصویر آن حتی روی تمبرهای نیوزلند هم چاپ می شود و از نمادهای این کشور است.
این پرنده از راسته سینه پهنان بوده و جزو پرندگان خجالتی و شبگرد و از گونه های محافظت شده در نیوزلند، محسوب می شود.

کیوی

جوجه کیوی

تصویر کیوی بر تمبر رسمی نیوزلند

  • انواع میوه کیوی

علاوه بر کیوی سبز که در بازار ایران متداول است، دو گونه دیگر تحت عنوان کیوی زرد (که با نام golden شناخته می شود) و گونه قرمز (دارای رگه های قرمز در مرکز گوشته) نیز وجود دارند که شکل ظاهری و طعم آنها نیز تا حدی با کیوی سبز متفاوت است.

انواع میوه کیوی

  • ارزش غذایی کیوی

کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. همچنین دانه های سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامین های B1، B2، B3 و سایر ویتامین های گروه ب می باشد. کیوی از میوه های بسیار کم کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد. و از جهت میزان کالری همردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی نیز برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطانها و بیمارهای قلبی را کاهش می دهد. همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوه ای است که مواد غذایی بالا و در صد کالری بسیار پایینی دارد، از اینرو می توان آن را در رده میوه های بسیار مفید قرار داد.

منبع:وبلاگ بزرگترین دانستنی های جالب

 

 

 

پنجشنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۲
کد خبر : 50716
بازدیدها: 347

پاسخی بگذارید »