دوشنبه ۰۴ بهمن ۱۳۹۵

تبلیغات

سنجد چه خواصی دارد؟

danesheroz1 دی ۲۶, ۱۳۹۲ ۰
سنجد چه خواصی دارد؟

دانش روز: این روزها فصل چیدن میوه سنجد است و کشاورزان در حال برداشت این محصول مفید و سرشار از خاصیت هستند

 به گزارش دانش روز، به این دلیل بر آن شدیم که از خواص درمانی آن از متخصص طب سنتی دکتر کلهر علت را جویا شویم که به شرح ذیل می باشد.

 امام حسین(ع) می‌فرمایند: «پیامبر خدا بر على‌بن‌ابى‌طالب(ع) وارد شد، در حالی‌که وى تب داشت، پیامبر (ص) او را به خوردن سنجد، سفارش کرد.»

 میوه سنجد از زمان‌های گذشته در سبد غذایی ایرانیان وجود داشته و در اعیاد سنتی به آن توجه خاص شده است. امروزه از درخت سنجد و میوه آن در صنایع غذایی، بهداشتی، دارویی، عطرسازی و صنایع چوب استفاده می‌شود.

 نام علمی سنجد «Elaeagnusan gastifolial» است و رویشگاه این درخت بدلیل سازگاری آن با محیط‌های مختلف در اغلب نقاط کره زمین از جمله آمریکای شمالی، اروپای شرقی و غربی، آسیای مرکزی، شمالی و … است.

 بهترین اثر سنجد،‌ رفع کمبود ویتامین C بدن بوده و خوردن آن، ‌از ورود عفونت به بدن پیشگیری می‌کند، سنجد خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی دارد همچنین پخته شده آن به طور کامل (پوست – گوشت – هسته) در روغن زیتون به صورت خوراکى جهت درد مفاصل، خارش پوست و رشد مو توصیه شده است.

  نکاتی در مورد خواص سنجد:

 بهترین اثر سنجد،‌ رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن ، ‌از ورود عفونت به بدن پیشگیری می‌کند،سنجد خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و ضد التهابی نیز دارد

 میوه سنجد از نظر طب سنتی، طبیعت سرد و خشک داشته و مقوی، مفرح، ضدتهوع و صفرا بر نیز است. سنجد به ویژه خام آن برای رفع اسهال نافع بوده و جوشانده گل آن برای بیماری‌های دماغی مانند فلج و کزاز و نیز برای قلب، زخم‌های ریوی و تنگی نفس، تقویت معده، کبد، بازکردن گرفتگی‌ها، تحلیل گاز معده و یرقان نافع معرفی شده است.

 همچنین مصرف سنجد براى درمان و جلوگیرى از عوارضى مثل «قى»، اسهال صفراوى، زخم روده، سرفه‌هاى حاد گرم، سردرد و اثر رطوبت مفید بوده و برطرف کننده تب و لرزهاى سرد در بیماری‌هاى سینه نیز محسوب مى‌شود.

 امام صادق(ع) درباره خواص سنجد مى‌فرمایند: گوشت سنجد براى گوشت، هسته آن براى استخوان و پوست آن براى پوست مفید است و در عین حال کلیه‌ها را گرم، معده را ضدعفونى می‌کند، ساق پا را تقویت و جذام را از بدن ریشه‌کن مى‌کند.

 

محمد علیزاد (کارشناس تغذیه)/مفاآنلاین

پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۳
کد خبر : 87807
بازدیدها: 459

پاسخی بگذارید »