چهارشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۵

تبلیغات

ذرت مکزیکی مفید یا مضر

danesheroz1 تیر ۲۸, ۱۳۹۲ ۰
ذرت مکزیکی مفید یا مضر

دانش روز: ذرت مکزیکی به صورتی که در حال حاضر ارائه می شود حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی شود

به گزارش دانش روز، ذرت مکزیکی به صورتی که در حال حاضر ارائه می شود حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی شود.
کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان خوزستان گفت: ذرت سرشار از ویتامینهای گروه C، B، A و املاح معدنی کلسیم، پتاسیم، فسفر و آهن بوده و قسمت اعظم آن را مواد نشاسته‌ای تشکیل می‌دهد. همچنین ذرت دارای مواد آنتی اکسیدان(ضد سرطان ) و فیبر غذایی بوده که در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر مثل دیابت ، بیماری های قلبی عروقی و بیماری های گوارشی مثل یبوست بسیار مناسب است.

مهنوش صاحبدل ادامه داد: ذرت به اشکال متنوعی مثل کنسروی، بخار پز، کبابی و بو داده مورد استفاده قرار می‌گیرد که بهترین نوع آن بخار پز کردن دانه های ذرت در خانه می باشد و تا چند سال پیش ذرت به صورت ذرت کبابی یا همان بلال تهیه و مصرف می شد که نوع کم نمک آن به عنوان یک میان وعده غذایی مفید توصیه می‌شود، ولی باید توجه داشت که بلال‌ها هنگام کباب شدن نسوزند؛ چرا که با سوختن هر ماده غذایی احتمال سرطان‌زایی آن افزایش می‌یابد.

کارشناس مسؤل واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت استان افزود : نوع دیگری از ذرت به صورت بو داده تهیه می شود و اگر به صورت خانگی، کم نمک و بدون روغن تهیه شود یک میان وعده بسیار مناسب بوده، و می تواند جانشین خوبی بجای چیپس و پفک در کودکان باشد.

صاحبدل با بیان اینکه ذرت مکزیکی نوع دیگری از مصرف ذرت ها است، گفت : نوعی از ذرت که چند سالی است رواج یافته ذرت مکزیکی می باشد که به عنوان میان وعده مصرف می شود. ذرت مکزیکی به صورتی که در حال حاضر ارائه می شود حتی برای افراد سالم نیز توصیه نمی شود.

وی خاطر نشان کرد : اضافه کردن کره، نمک، سس های پرچرب و در مواردی افزودن کالباس و برخی افزودنی های دیگر که به دلیل بهتر کردن طعم و مزه ذرت مکزیکی می باشد، سبب افزایش کالری آن می‌شود. این ترکیب غذایی بسیار پرکالری، چرب، شور و تند شده و مصرف آن برای بیماران قلبی ـ عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.

صاحبدل همچنین گفت: اگر ذرت مکزیکی بدون نمک تهیه شده و بجای کره و روغن جامد به آن مقدار کمی روغن مایع افزوده شود و از سس های چرب نیز استفاده نگردد یک میان وعده مناسب است که اگر به شکل صحیح تهیه و مصرف شود، می ‌تواند جای مواد غذایی مضر مانند چیپس و پفک را نیز بگیرد. البته مصرف زیاد آن نیز می ‌تواند مضر باشد، ولی مصرف کافی و بهداشتی می‌ تواند این ماده غذایی را به یک میان وعده خوب تبدیل کند.

مرجع : باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا
جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۸
کد خبر : 39663
بازدیدها: 202

پاسخی بگذارید »