جمعه ۰۴ فروردین ۱۳۹۶

تبلیغات

با گیاه کنگر (گانگال) آشنا شوید + تصاویر

danesheroz1 فروردین ۷, ۱۳۹۳ ۰
با گیاه کنگر (گانگال) آشنا شوید + تصاویر

دانش روز: کنگر معمولی گیاهی است با برگ‌ های خاردار و ساقه‌ های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌ صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند

به گزارش دانش روز، کنگر (گانگال)معمولی گیاهی است با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌کنند.البته باتوجه به اینکه برگ‌های آن تیغ‌های ریز و تیزی دارند، هنگام پاک‌کردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستکش استفاده کنید.کنگر طبیعتی گرم و خشک دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی که گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود.

یکی از ویژگی های کنگر، این سبزی بهاری خاصیت غیر قابل انکار آن در درمان تسکین بیماری نقرس و تصلب شرائین است. مصرف برگ ها و میوه گیاه کنگر در رژیم غذایی روزانه تاثیر زیادی در تسکین دردها و درمان نقرس و تصل شرائین دارد. این گیاه در حقیقت با خاصیت پاکسازی عروق موجب تخلیه رسوب ها و اخلاط مزاحم از رگ های خونی می شود. از طرفی میوه و برگ کنگر به جهت داشتن میزان قابل ملاحظه ای فیبر، املاح معدنی و ویتامین های A، B و E در گروه مفیدترین گیاهان و سبزیجات قرار می گیرد که ضمن تنظیم عملکرد کلیه ها و افزایش میزان ادرار می تواند به عنوان یک ملین و مسهل گیاهی معتدل برای درمان افرادی که دچار یبوست های خفیف هستند استفاده شود. در حقیقت تهیه خورش یا آش کنگر که با کمک لیموترش تازه طعم دار شده باشد، تاثیر زیادی در درمان یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارشی به ویژه روده ها خواهد داشت.(تبیان)

مواد مغذی اصلی موجودد در ۱۰۰ گرم کنگر خام

انرژی  ۱۸ کیلو کالری
پتاسیم ۳۶۰ میلی گرم
 آهن  ۱ میلی گرم
فولات ۲۱ میکروگرم
 کلسیم ۴۱ میلی گرم
پتنوتنیک اسید ۳/۰ میلی گرم
ویتامین B1 ۱/۰ میلی گرم
سدیم ۲۷ میلی گرم
بتاکاروتن ۳۹ میکروگرم
فیبر  ۴ گرم

خواص درمانی

* کنگر ضدعفونی‌کننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌کننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.
* این گیاه و به‌خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌کند.
* کنگر در درمان یرقان، نارسایی کبد و کم‌خونی مؤثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌کند.
* محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ کنگر، باعث کاهش کلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید کافئیک موجود در کنگر، کبد را در برابر عفونت حفظ می‌کنند.(تبیان)

توجه: چه کسانی بهتر است کنگر نخورند؟

-کودکان

ـ کنگر یکی از گیاهان دارویی است که موجب بروز انقباضاتی در کیسه صفرا می شود. از این رو مصرف این گیاه به افرادی که دچار التهاب کیسه صفرا یا مبتلا به سنگ کیسه صفرا هستند، توصیه نمی شود. این افراد بهتر است با مشاوره متخصص طب سنتی یا پزشک معالج شان از این گیاه دارویی استفاده کنند.

ـ خانم های باردار و شیرده نیز بهتر است در این دوران از کنگر یا کنگر فرنگی استفاده نکنند زیرا این گیاه بر کیفیت و میزان شیر مادر تاثیر می گذارد.
ـ برگ ها و میوه گیاه کنگر به دلیل داشتن ماده ای به نام سینارین، ممکن است در برخی از افراد مبتلا یا مستعد به آلرژی ها ایجاد حساسیت کند یا شدت حساسیت آنها را افزایش دهد بنابراین افرادی که مبتلا به انواع آلرژی هستند یا احتمال بروز این بیماری در آنها وجود دارد، بهتر است پیش از مصرف با پزشک مشاور یا متخصص شان مشورت کنند.(تبیان)

زمان روییدن این گیاه!

زمان به گل نشستن این گیاه از بهار تا نیمه ی تابستان است که به عواملی چون شرایط اقلیمی و گرمای هوا وابسته است. دم برگ داخلی سفید رنگ، راس ساقه و هاگدان قسمت های خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد که در سوپ،خورش و سالاد مورد استفاده قرار می گیرد.

در یونان و مصر باستان، این گیاه به دلیل نقش کمکی در هضم مواد غذایی مورد توجه قرار گرفت و در قرن ۱۶ میلادی در اروپا یکی از سبزیجات معروفی بود که توسط اشراف مصرف می شد.

کنگر در زبان محلی ما “گانگال ” نامیده می شود که در “شام ” و در اطراف زمین های کشاورزی اطراف کانال آبیاری اصلاندوز و “کشت و صنعت مغان و حریم جاده های اصلاندوز تا پارس آباد” یافت می شود.بسیاری از گردشگران و میهمانان در هنگام ورود به اصلاندوز و دشت مغان حدالامکان این گیاهان را جمع آوری کرده و ازآن در غذاهای خود استفاده می کنند.

شهر اصلاندوز در ۲۰۰ کیلومتری شمال استان اردبیل واقع شده و هم مرز کشور جمهوری آذربایجان است.

گزارش از:سجاد میرزایی

منبع: ارس تبار

پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۳
کد خبر : 101674
بازدیدها: 610

پاسخی بگذارید »